Noutati topocom

Update Nou lansat pentru TopoGraph 7.0 si TopoGraph 8.0 - Februarie 2021

UPDATE 07 februarie 2021

În cadrul noului update, aplicațiile TopoGraph7.0 și TopoGraph8.0 includ următoarele îmbunătățiri și eliminări de erori:

● Începând cu noul update, în caseta de dialog Optiuni layout plansa din cadrul comenzii [A4. Creeaza layout plansa] au fost introduse două opțiuni noi.

optiune layout plansa topograph topocom.png

În cazul în care se dorește crearea unui singur layout (cu unul din primele două butoane radio), noul comutator permite salvarea ca fișier PDF al layout-ului nou. Opțiunea este valabilă numai dacă chenarul selectat aparține unui format standard de tip A4, A3, A2, A1 sau A0 portret sau vedere. Formatele standardizate de tip portret sau vedere se pot insera cu comanda [A3.Inserare format plansa]. Butonul nou Salveaza ca PDF un layout cu format ISO standard permite crearea unui fișier PDF dintr-un layout existent. Butonul este activ numai dacă programul identifică existența în desen a cel puțin unui layout cu dimensiuni standardizate. După acționarea noului buton, programul va afișa o casetă de dialog de forma:

selectare layout de salvat ca PDF topograph topocom.png

În caseta de dialog sunt afișate toate layout-urile standard identificate, și permite selecția integrală sau parțială a acestora, pentru salvarea ca PDF. După acționarea butonului Accept se vor genera automat fișierele PDF în același loc în care se regăsește desenul curent. Noile opțiuni din cadrul comenzii [A4. Creeaza layout plansa] sunt disponibile numai pentru versiunile AutoCAD 2009-2021 și BricsCAD V17 – V21.

● Începând cu noul update, comanda [F5. PAD pe format A3…A0] a fost modificată. Astfel, după apelarea comenzii și selectarea conturului imobilului, programul va afișa o singură casetă de dialog pentru introducerea datelor generale ale PAD-ului și a datelor parcelelor. În partea din stânga-jos a noii casete de dialog a fost inclus un comutator denumit salveaza modelul PAD ca PDF. Astfel, după generarea pe ecran a PAD-ului, programul va afișa o casetă de tip Windows pentru salvarea PAD-ului ca fișier PDF. Numele propus implicit pentru fișierul PDF este același cu cel al desenului dwg. Opțiunea este disponibilă numai pentru versiunile AutoCAD 2009-2021 și BricsCAD V17 – V21.

date generale PAD pe format A3 tip vedere.png

● Începând cu noul update, comanda [F70. PAD pe format A3] a fost modificată. Astfel, după generarea pe ecran a PAD-ului pentru alipire/dezlipire (anexa 1.36), programul va afișa o casetă de tip Windows pentru salvarea anexei grafice ca fișier PDF. Numele propus implicit pentru fișierul PDF este același cu cel al desenului dwg. Opțiunea este disponibilă numai pentru versiunile AutoCAD 2009-2021 și BricsCAD V17 – V21.

● Pentru aplicația de cadastru sistematic TopoGraph8.0, la amplasarea numerelor CADGEN cu comanda NUMERE (pentru polilinii cu date asociate), în caseta de dialog a fost introdus un comutator nou, conform imaginii de mai jos:

amplasare numere cadgen topocom.png

Bifarea comutatorului permite ștergerea numerelor CADGEN din desen, înainte de amplasarea noilor numere CADGEN.

● Pentru aplicația de cadastru sistematic TopoGraph8.0 la generarea opisului alfabetic cu comanda [F22. Genereaza anexe cadastru] s-a constatat o eroare de completare a coloanei Suprafața în posesie, în cazul posesiilor faptice. Această situație s-a observat numai pentru persoanele în a căror denumire sunt prezente diacriticele Ș și Ț (minuscule sau majuscule) și numai cand aplicația este utilizată sub AutoCAD. Începând cu acest update, această eroare a fost eliminată.

● Începând cu noul update, în caseta de dialog pentru opțiunile comenzii [C2. Plasare puncte si inventar] a fost introdus un comutator nou, ca în imaginea următoare:

puncte pe contur si inventar de coordonate topograph topocom.png

Bifarea acestui comutator permite amplasarea oblgatorie în sens orar a punctelor pentru polilinia 2D selectată. De asemenea, atunci cand această opțiune este bifată, iar vertexurile poliliniei selectate sunt în sens antiorar, programul modifică polilinia prin inversarea sensul vertexurilor, din antiorar în orar.

● Începând cu noul update, comanda [J13. Inversare sens vertexuri] a fost modificată. Modificarea permite inversarea sensului vertexurilor pentru polilinii multiple, atât 3D cât și 3D. După apelarea comenzii, programul va afișa o casetă de dialog pentru selecția multiplă de polilinii 3D sau 2D.

inversare sens vertexuri polilinii topograph topocom.png

După selectarea poliliniilor, programul va efectua conversia și va afișa numărul de polilinii modificate.

Puteti regasi lista completa cu toate updateurile aduse de-a lungul timpul aplicatiei TopoGraph aici

Publicat in data de 07 Feb 2021 | Distribuie articolul pe: