Noutati topocom

Un ghid rapid pentru fisiere DXF CAD

Cu toții cunoaștem și ne place BricsCAD pentru formatul său .dwg nativ, dar știați că BricsCAD acceptă pe deplin și un alt format de fișier extrem de compatibil: DXF?

Ce este DXF?

D.X.F. inseamna Drawing Exchange Format (Formatul schimbului de desene). Mai simplu spus: este un tip de fișier CAD extrem de compatibil, de fapt neobișnuit de compatibil. Informațiile din fișier pot fi utilizate pentru a fi transferate catre un număr foarte mare de alte tipuri de fișiere CAD.

Puteți găsi o listă foarte lungă de tipuri de software compatibile, dar aceasta nu atinge cu adevărat realitatea. Acestea sunt utilizate pentru o gamă foarte largă de aplicații, de la transferul de date de bază la mașinile CNC, aparate de debitare cu plasmă pana la designul logo-urilor.

Este un vector, ceea ce înseamnă că este complet scalabil, la fel ca omologii .esp, .svg și .dwg. De asemenea, este posibilă stocarea geometriei 3D într-un fișier .dxf. Cu toate acestea, este posibil ca aceste informații să nu fie acceptate de unele programe. În acest caz, o reprezentare 2D va fi adesea afișată în loc. Acceptă chiar si informații precum culoarea, greutatea liniei și stilul de hatching. Informațiile sunt salvate diferit.

De ce a fost creat DXF?

A fost inițial creat ca o alternativă open-source la .dwg în 1982. Puteți accesa specificația completă a fișierelor .dxf oricând doriți. Acest lucru a făcut acest tip de fișier extrem de compatibil, spre deosebire de .dwg.

.dwg nu a fost făcut open-source până în 2006, când Open Design Alliance a transformat invers tipul de fișier .dwg și a făcut ca specificația completă .dwg să fie disponibilă online gratuit.

Primele tipuri de fișiere .dxf au fost codate în text simplu, ceea ce facilitează interpretarea informațiilor pentru codificatori. Din 1988 sunt disponibile atât formulare ASCII (text simplu) cât și forme binare.

Limitări

Fișierele .dxf sunt create fără unități. Asta înseamnă că utilizatorul sau cititorul de fișiere trebuie să cunoască unitățile de desen sau să le introducă manual pe baza unor comentarii textuale.

Există o precizie mai mică în desenele .dxf decât în contrapartida lor .dwg.

DXF pierde date. Obiectele personalizate nu sunt acceptate. Așadar, nu doriți să folosiți acest lucru pentru a vă salva datele în BricsCAD. Este doar pentru export și import!

Aceste fișiere sunt mult mai mari datorită modului în care este scris codul.

Mărimea fișierului cu același desen:

DXF (ASCII) 1.116 KB

DXF (binar) 581 KB

DWG 16 KB

Lucrul cu DXF în BricsCAD

Din cauza limitărilor sale, este mai bine să salvați fișierele BricsCAD în .dwg decât dacă doriți să le exportați. Acest lucru va preveni pierderea de date și va elibera spațiu pe hard disk.

BricsCAD acceptă chiar și fișiere .dxf „parțiale” cu date lipsă, chiar și cu un antet lipsă întreg!

Puteți chiar să deschideți și să editați fișiere .dxf gratuit folosind software-ul nostru gratuit BricsCAD Shape; de asemenea, BricsCAD acceptă mai multe tipuri de fișiere.

Când exportați fișiere pentru mașini CNC, poate fi necesar să ajustați zecimale. Asigurați-vă că verificați. Cu BricsCAD puteți introduce orice număr între 0 (fără zecimale) și 6. Multe aparate CNC (control numeric computerizat) necesită 4 zecimale.

Unele programe software pot citi doar fișiere .dxf până la o anumită versiune. Asigurați-vă că verificați compatibilitatea înainte de a exporta. BricsCAD oferă si un număr mare de opțiuni de export.

Nu aveți încă BricsCAD?

Usor de incercat, usor de achizitionat, usor de detinut. Acesta este BricsCAD®. Încercați toate produsele noastre gratuit, timp de 30 de zile, pe https://www.topo.com.ro/aplicatii-topografie/bricscad . Libertatea de alegere, plus licențele permanente (pe viata) de aplicatii care funcționează in toate limbile, inclusiv limba romana. Îți va plăcea ceea ce am creat pentru tine cu familia de produse BricsCAD®

Publicat in data de 02 Sep 2019 | Distribuie articolul pe: