Noutati topocom

Procesoare recomandate pentru CAD: Alegerea potrivită

Când vrei să alegi un procesor pentru CAD, alegerea potrivită nu este chiar evidentă. Află mai jos de ce performanța pe un singur fir de execuție este atât de importantă pentru PC-urile care rulează CAD. Află mai multe despre cerințele minime pentru BricsCAD aici.

Laptop, Desktop sau Workstation? Intră pe site-urile principalilor producători de computere și vei vedea patru tipuri de opțiuni: laptop, desktop, workstation și server.

Laptop

Softul CAD modern rulează uimitor pe laptopurile vârf de gamă din prezent (cunoscute și ca ”workstation-uri mobile”). Într-adevăr, majoritatea angajaților BricsCAD folosesc laptopuri, dar aceasta nu este alegerea tipică pentru mulți utilizatori CAD. Vezi aici intreaga oferta de laptopuri dedicate pentru aplicatii CAD.

workstation mobil HP.jpg

Desktop

Mulți utilizatori CAD dedicați folosesc un PC desktop. Desktop-ul oferă mult mai mult loc pentru extindere și procesoare mult mai performante pentru CAD. Workstation-urile pot susține mai multe SSD-uri, HDD-uri și carduri grafice adăugate așa că sloturile libere sunt importante.

Workstation

Ce este un workstation? În multe cazuri, diferența majoră stă în tehnologia procesorului. Alegerea procesorului definește de asemenea canalele de memorie, viteza și tipul (și numărul) sloturilor de expansiune oferite pe placa de bază.

dell-precision-t5810-workstation-500x500.jpg

Cele mai bune desktop-uri au procesoare Core™ i7. Workstation-urile Intel au procesoare Xeon®. Stațiile echipate cu Xeon au mai multă memorie cache de nivel 3, suport pentru RAM ECC (detectarea și corectarea erorilor) pe mai multe canale și mai multe nuclee fizice pentru procesor decât orice alt procesor de tip Core.

“Așadar, cu siguranță vreau ca procesorul pentru CAD să fie de tip Xeon, nu?”

Nu. Dacă prețul nu este important, ...poate. Dar chiar și atunci: workstation-ul Xeon va rula CAD la aceeași viteză, spre deosebire de un procesor similar Core i7... pe MULT mai mulți bani.

Verifica oferta noastra de statii de lucru performante care te pot ajuta in activitatea de zi cu zi si reduce timpul de executie al lucrarilor.

Iată de ce: modul în care desenele sunt structurate și modul în care entitățile din desenele tale interacționează unele cu altele, forțează softul CAD să ruleze în serie. Fă asta. Gata? OK după fă asta. Gata? OK după fă asta... la infinit. Este greu să rulezi aplicații CAD pe mai multe fire de execuție datorită acestor dependențe dintre entități.

În timp ce BricsCAD® poate încărca desene, regenera display-uri, randa modele și face calcule folosind mai multe fire de execuție/nuclee, mare parte din procesarea care are loc în timpul unei sesiuni CAD, rulează pe un singur fir.

Și un singur fir rulează pe un singur nucleu…

Ceea ce înseamnă că există o nevoie mică pentru nuclee multiple pe procesoare pentru CAD. Îmi pare rău. Știu că acest lucru se contrazice cu multe din lucrurile promovate online. Dar iată ce are de spus Lyubox Osina, inginer suport la Bricsys, despre asta:

“…puteți vedea că un Xeon W-2155, cu incredibilele lui 20 de nuclee logice și un preț la fel de incredibil de 1440$, are o rating de performanță pe un singur fir de execuție (STR) de 2572. Acest rating este mai mic decât cel al unui i7-8700K cu un STR de 2717 și un preț de 340$. Cu alte cuvinte, pentru mare parte din munca în CAD, ai performanțe mai bune pentru mai puțin de ¼ din preț dacă alegi un procesor i7 Core și nu un Xeon pentru CAD.”

…deci care ar fi recomandarea?

…noi recomandăm ca utilizatorii BricsCad să folosească un procesor i7 cu 4 nuclee fizice și un scor STR mare. Dacă rulezi aplicații pe mai fire de execuție – softuri de analiză de inginerie, suite de procesare de imagini sau sisteme de editare video – vei vrea să îți iei un procesor Intel® Xeon®. Sau chiar două. Pentru acele stații CAD folosite zi de zi – desene de producție și documente de construcții – K.I.S.S. (Keep It Simple Stupid) nucleele mai puține și vitezele de clock mai mari câștigă cursa atunci când alegi un procesor pentru CAD în zilele noastre.

Ușor de folosit, ușor de cumpărat, ușor de deținut. Acesta este BricsCad. Încearcă toate produsele noastre gratuit pentru 30 zile pe www.bricsys.com. Libertatea de a alege și licențe permanente de produs în toate limbile, în toate locurile. Îți va plăcea ceea ce am creat pentru tine cu BricsCAD. Procesoarele Intel® Xeon® sunt cele mai bune pentru aplicații de soft-uri pe mai multe fire de execuție. Mai puține nuclee și viteze de clock mai mari sunt cele mai bune alegeri pentru munca zilnică în CAD.

Publicat in data de 24 Nov 2019 | Distribuie articolul pe: