Noutati topocom

Nor de Puncte către un model BIM - Modelarea unei biserici - Ferestrele si turnurile

În această serie, vă vom arăta cum să lucrați cu norii de puncte și cum să urmăriți și să convertiți un nor de puncte într-un model BIM. În ultima postare, v-am arătat cum puteți realiza pereții și acoperișul. În această postare vă vom arăta cum am făcut ferestrele și turnul bisericii folosind comenzi tipice CAD.

Realizarea turnului

Nu vom intra în prea multe detalii despre modul în care am făcut turnul bisericii, deoarece probabil vei avea un nor de punct diferit, cu o biserică și un turn diferit.

Cum să facă acest lucru:

 1. Utilizați norul de puncte ca ghid. Faceți un turn în partea stângă a bisericii. Folosiți comenzile DmPushPull, Slice, Subract, Union și Loft. Utilizați Loft pentru a obține forma rotunjită.

turn biserica nor de puncte.PNG

 1. Folosiți Shell pentru a face cupola. Selectați fața inferioară care trebuie scoasă în timpul comenzii. Secțiunea ar trebui să arate cam așa:

cupola bisericii nor de puncte biserice topocom.PNG

Reglarea contraforturilor și coloanelor

Am ajustat apoi contraforturile, astfel încât să aibă înălțimea și unghiul de pantă corect. Pentru a face acest lucru, am folosit Manipulator atașat la o fațada.

Cum se face acest lucru:

 1. DmPushPull vârful contraforturilor până la cea mai mică înălțime. Utilizați norul de puncte ca ghid.
 2. Selectați fața de sus, a fiecărui butuc, faceți clic lung pe mouse pentru a obține Manipulatorul și rotiți fețele până când acestea sunt în unghiul corect.
 3. Repetați daca este nevoie.

nori de puncte la BIM - biserica topocom bricscad.png

Adăugarea de ferestre

În continuare am creat ferestre din polilinii folosind BIMWindowCreate.

Cum se face acest lucru:

 1. Setați UCS pe o față verticală a unui perete.
 2. Utilizați Polyline și Arc pentru a desena conturul ferestrei (Mirror pe primul arc, pentru a obține un rezultat simetric).

fereastra biserica nor de puncte topocom.PNG

 1. Setați detectarea limitelor pe „On”.
 2. Setați UCS înapoi pe „World”.
 3. Treceți peste limita din conturul ferestrei. Selectați BIMWindowCreate din Quad și alegeți opțiunea „Triptych”. Ar trebui să aveți acum ceva care arată astfel:

nor de puncte biserica topocom bricsad.PNG

 1. Utilizați BIMInsert pentru a reutiliza această fereastră. Treceți cursorul peste fereastră și selectați BIMInsert din Quad.
 2. Repetați pașii 1-5 pentru a crea alte ferestre, cu diferite dimensiuni și forme.

Sfat: puteți reutiliza polilinia pentru a crea ferestre noi de diferite dimensiuni. Utilizați Copy și Scale. Pentru a scala polilinia într-o manieră neuniformă, convertiți-o într-un bloc, editați-o și apoi explodați blocul. Utilizați polilinia pentru a crea o nouă fereastră. Acum ar trebui să aveți așa ceva:

proiect biserica nor de puncte.PNG

Va urma si ultima postare din această serie Cloud Point to BIM, unde va vom arata cum să realizati arcadele interioare și să completați biserica cu câteva clickuri!

Lucrati si dumneavoastra în CAD cu BricsCAD® cu licența permanenta sau abonament.

Publicat in data de 20 Mar 2020 | Distribuie articolul pe: