Noutati topocom

Monitoare Dell seria U vs seria P Series: Care sunt diferențele?

Dimensiunea și calitatea imaginii monitorului dumneavoastra pot avea un impact semnificativ asupra productivității si automat a activitatii per total. Monitoarele Dell din seria U (UltraSharp) și seria P (Professional) sunt proiectate special pentru a vă îmbunătăți experiența de vizualizare a imaginii și pentru a vă permite să vă concentrați asupra muncii dvs., fără a fi afectat de probleme de afisare al culorilor sau contrast. Deci, care este diferența între monitoarele Dell seria U și seria P? Vom compara cele 2 game utilizând modele populare din fiecare serie: monitoarele LED Dell U2415 și Dell P2419H.

Design

Monitoarele din seria Dell U și P au design foarte asemanator.

design intre monitoarele DELL seria U si P.jpg

Seriile U și P ale Dell sunt concepute pentru livra monitoare profesionale pentru stațiile de lucru, iar designul lor reflectă acest lucru. Atât Dell U2415, cât și P2419H au rame foarte subțiri pe trei laterale (stanga, dreapta si partea de sus), care maximizează zonele de afișare și minimalizează profilul intreg pentru o vizualizare fără distrageri. Aceste rame subțiri sunt, de asemenea, excelente pentru configurații cu 2 monitoare (dual view), în care două monitoare identice (aceleași model) sunt așezate lipite unul de celalalt, creând practic o singura imagine (ecran mai mare).

Dell U2415 are o dimensiune reală a afișajului de 24 inci, în timp ce P2419H își rotunjește diagonala de 23,8 inci. În cazul utilizării efective, nu va puteti da seama de aceasta mica discrepanta. Există mai multe detalii diferite în partea din spate a fiecărui model, deși au acelasi stil și finisaj general. Ambele panouri din spate sunt orientate în jos, deși U2415 are porturile mai apropiate de marginea de jos decât P2419H.

spate monitoare dell seria U si seria P TOPOCOM.jpg

Standurile (picioarele) pentru aceste monitoare Dell sunt destul de diferite. Dell U2415 are un finisaj metalic argintiu, în timp ce Dell P2419H combină plasticul negru și metalul. Ambele au o gaură de gestionare a cablurilor, astfel încât să puteți aranja cu grija toate cablurile de la porturile din spate ale monitorului.

Veți putea înclina, roti (până la 45 °) și pivota ambele monitoare, precum și regla înălțimile ecranului pentru a obține unghiul de vizualizare cel mai confortabil pentru dvs. O pivotare de 90 ° înseamnă, de asemenea, că puteți poziționa ecranul si pe verticală, în plus față de vizualizarea orizontală tipică. Sunt compatibile cu VESA, astfel încât să puteți utiliza soluții de montare pe perete daca doriti.

Caracteristici

Monitoarele Dell U și P Series au porturile de intrare video diferite.

tipurile de porturi la monitoarele Dell U si P TOPOCOM.jpg

Modelele de monitoare Dell sunt diferențiate de seria lor și de seturile de caracteristici, care includ tipurile și numărul de conectori pe care le au. În acest caz, Dell U2415 are două porturi HDMI, un port mini-DisplayPort, port intrare și ieșire DisplayPort, porturi USB și o ieșire audio. Există, de asemenea, un singur port USB 3.01 în partea din spate a monitorului pentru încărcare de mare viteză (fastcharge).

Conectorii de pe Dell P2419H sunt relativ putini, deoarece există doar un port HDMI, unul DisplayPort și 2 porturi USB. Cu toate acestea, are și un conector VGA care este important in cazul in care calculatorul dvs. are doar acest tip de iesire video disponibila. În plus, există încă două porturi USB în partea stângă (laterala) a monitorului.

Alta caracteristica notabila a lui Dell U2415 este PowerNap, setare care poate reduce luminozitatea monitorului sau îl poate duce in modul Sleep atunci când nu este utilizat. Între timp, Dell P2419H are ComfortView, setare care reduce afisarea intensa de lumină albastră pentru un confort mai bun al ochilor, optiune foarte utila in cazul utilizării indelungate a ecranului.

Performanţă

Monitoarele din seria Dell U au un display mai luminos și au culori mai bune ca cele din seria P.

performanta intre dell seria U si seria P TOPOCOM.jpg

Monitoarele Dell din seria U sunt cu un pas peste modelele din seria P atunci când vine vorba de calitatea imaginii. Gama UltraSharp a Dell are panouri IPS de o claritate/calitate mult mai buna decât cele ale liniei Professional, rezultând o acoperire și o precizie mai buna a afisarii culorilor, niveluri mai ridicate de contrast și luminozitate generală. Ca atare, monitoarele din seria Dell U sunt mai scumpe decât cele din seria P, chiar daca au aceeasi diagonala.

Acesta diferenta de performanță poate fi observata si între monitoarele Dell U2415 și P2419H. U2415 are o luminozitate maximă mai mare de 300 cd/m2 comparativ cu 250 cd/m2 al P2419H. Gama de culori si volum Dell U2415 acoperă, de asemenea, 99% și 98% din spectrul de culori sRGB, în timp ce Dell P2419H atinge doar 92% și, respectiv, 83%.

În practică, veti observa o diferență evidenta atunci când vizualizați ambele monitoare unul lângă celalalt. La monitoarele Dell U Series veti citi mai ușor text de font mic (de exemplu) decât Seria P, grație imaginilor sale mai clare. Designerii grafici, editorii video și alți profesioniști care se bazează pe reproducerea precisă a culorilor vor găsi Seria U mai impresionantă decât Seria P.

Dacă luați în considerare aceste monitoare Dell specifice, rețineți că Dell U2415 are o rezoluție nativă mare, de 1920 x 1200 pixeli și un raport de aspect de 16:10. În schimb, proprietățile ecranului Dell P2419H sunt mai mici, cu rezolutie nativa maxim de 1920 x 1080 pixeli și un raport de 16:9. Ambele sunt limitate la rate de reîmprospătare de 60 Hz, ceea ce le face ideale pentru aplicații folosite la munca de birou, dar doar "ok" pentru jocuri sau pentru utilizare media avansata.

Verdict

Monitoarele din seria U sunt mai impresionante decât seria P.

Pentru cei care apreciază cu adevărat o imagine uimitoare pentru munca la birou și utilizare zilnică, seria U reprezintă linia premium de monitoare a mărcii Dell. Merită investiția suplimentară, mai ales dacă aveți nevoie de o precizie/claritate mai bună a culorilor și de un contrast mai bun pentru activitatea dvs.

Programatorii, creatorii media și chiar contabilii pot aprecia performanțele îmbunătățite ale monitorului Dell U2415. Are o gamă mai largă de culori și un panou mai luminos, ceea ce face ca desenele și textul să fie mai ușor de analizat și procesat de catre ochi. Veți cheltui destul de mult pentru asta, mai ales dacă decideți să utilizați două pentru configurarea unui dualview, dar productivitatea rezultată sau sesiunile ocazionale de jocuri ar trebui să compenseze.

Dacă nu sunteți foarte pretentios în ceea ce privește afișajul ecranului dar doriți totuși unul mult mai bun decât monitoarele obisnuite de duzina, monitorul Dell P2419H ar trebui să fie o combinație perfectă de calitate și preț. Performanța nu este prea departe de modelele din seria U și este semnificativ mai accesibilă.

Întrebări frecvente

📌 Ce înseamnă litera H din codul modelelor monitoarelor Dell?

H reprezintă Full High Definition (FHD) si denota rezoluția maximă a modelului de monitor.

📌 De ce sunt atât de scumpe monitoarele Dell?

În general, prețurile monitoarelor Dell reprezintă calitatea generală a mărcii, renumele si valoarea. Monitoarele Dell sunt bine cunoscute pentru afisajul lor impresionant și calitatea materialelor din care sunt facute acestea. Dell are, de asemenea, o perioada de garantie mare care denota încrederea si siguranta în produsele sale.

📌 Ce este seria Dell P?

Dell P Series este linia sa de monitoare de nivel mediu. P reprezintă Professional și monitoarele cu acest cod de denumire sunt doar un pas sub modelele U (UltraSharp) de top.

📌 Este Dell un monitor bun?

Da, Dell se numără astăzi printre primele mărci de monitoare in alegerea profesionistilor, în special cele destinate utilizării la birou.

Sursa

Publicat in data de 08 May 2021 | Distribuie articolul pe: