Noutati topocom

Fișierele tip .kml salvate cu opțiunea Afișează polilinii 2D în Google Earth din cadrul comenzii [H15. Google Earth…] pot fi utilizate și în aplicația web gratuită Google My Maps

Fișierele tip .kml salvate cu opțiunea Afișează polilinii 2D în Google Earth din cadrul comenzii [H15. Google Earth…] pot fi utilizate și în aplicația web gratuită Google My Maps (opțiune disponibilă doar pentru TopoGraph8.0).

Opțiunea Afișează polilinii 2D în Google Earth din cadrul comenzii H15 presupune salvarea fișierului kml aferent poliliniilor 2D selectate de pe ecranul grafic. În cazul în care poliliniile selectate reprezintă imobile cu date asociate din cadrul unui sector cadastral, fișierul kml salvat poate fi utilizat cu scop de localizare, analiză, și chiar navigare în cadrul aplicației web gratuite Google My Maps. Această aplicație este disponibilă la adresa de url: https://www.google.com/mymaps.

Pas 1 | Accesul în aplicația My Maps presupune existența unui cont Google pentru logarea în aplicație.

acces My Maps TOPOCOM.png

Pas 2 | După acționarea butonului +CREATE A NEW MAP aplicația permite importul unui fișier kml.

import fisier kml topograph topocom.png

Pas 3 | După importul fișierului kml aferent sectorului cadastral programul oferă posibilitatea afișării unui tabel de date (Open data Table).

open data table topocom topograph.png

Pas 4 | În cazul imobilelor cu date asociate din sectorul cadastral, tabelul de date (data table), include atât numerele cadgen ale imobilelor, cât și categoriile de folosință ale acestora.

numere cadgen imobile topograph topoco.png

Pas 5 | Butonul [Preview] oferă posibilitatea de afișare a hărții în browser; în cazul utilizării de dispozitive mobile (telefon sau tabletă cu GPS) harta poate fi utilizată în scop interactiv putând afișa inclusiv poziția din teren a dispozitivului (utilizatorului). Datele atașate imobilelor (ID-ul și categoria de folosință) pot fi afișate individual prin selectarea geometriei acestora.

preview my maps topograph topocom.png

Pas 6 | Elementele din hartă pot avea o etichetă, și pot fi grupate după un criteriu. Dacă punem la etichetă atributul , adică ID-ul de cadastru sistematic, și le grupăm după câmpul adică categoria de folosință, obținem o reprezentare mult mai intuitivă a sectorului. Culorile și grosimile de linie se pot stabili separat pentru fiecare imobil sau grup de imobile.

ID cadastru sistematic topograph topocom.png

Pas 7 | ATENȚIE: este indicat să dezactivați traducerea automată a Google, altfel puteți avea surpriza ca (de exemplu) la categoria de folosinta DRUM dvs. să aveți pe ecran cuvântul “TOBA” = echivalentul in lb. engleză a lui DRUM din lb. romană.

POLILINII 2D in google earth cu Topograph TOPOCOM 1.png

Pas 8 | Harta astfel creată poate fi partajată, de la butonul SHARE, iar link-ul poate fi deschis din orice locație unde există semnal Wi-Fi sau GSM.

share maps topograph topocom google maps.png

Google oferă mai multe hărți de bază, cea mai intuitivă probabil este vederea din satelit:

POLILINII 2D in google earth cu Topograph TOPOCOM.png

Mai jos regasiti si un tutorial video detaliat cu aceasta functie:

Publicat in data de 14 Sep 2020 | Distribuie articolul pe: