Noutati topocom

EFECTUAREA SETĂRILOR METRICE ÎN BRICSCAD V20

După lansarea programului, pentru setările metrice se va alege ca tip de șablon (template) Default-mm ca în imaginea următoare.

setari metrice BricsCAD Topocom.png

Din partea superioară a ecranului se acționează iconița Settings..., ca în imaginea de mai jos.

setari metrice BricsCAD Topocom 1.png

Apoi, în caseta de dialog Settings se operează setările din zona Property units, ca în caseta de mai jos (se debifează toate comutatoarele de proprietăți ale unităților de măsură).

setari metrice BricsCAD Topocom 2.png

Aceste setări sunt identice cu cele implicite din programul AutoCAD și permit afișarea corectă a mărimilor pentru lungimi și suprafețe (în metri și respectiv metri pătrați). Totodată, în caseta (opțională) Properties a entităților nu se vor afișa sufixele pentru metri sau metri pătrați.

De asemenea, efectuarea acestor setări va permite utilizarea corespunzătoare și a opțiunii Paste to Original Coordinates din meniul Edit al programului.

În configurație implicită, la prima rulare a programului BricsCAD V20, meniurile derulante pul-down nu sunt vizibile. Pentru afișarea acestora se va tasta comanda MENUBAR și se va atribui valoarea 1 (ON), sau din zona din dreapta-jos a ecranului se efectuează click-dreapta cu mouse-ul pe controlul denumit Drafting. Apoi, din caseta derulantă se alege Drafting (toolbars) ca în imaginea următoare.

setari metrice BricsCAD Topocom 3.png

În cazul unor desene mai vechi, în care utilizarea opțiunii Paste to Original Coordinates duce la rezultate incorecte, va trebui respectată următoarea regulă:

Atât în desenul-sursă, cât și în desenul-destinație se va seta variabila de sistem INSUNITS pe valoare 4. Setarea acestei variabile de sistem se face prin tastarea la promtul de comandă a cuvântului INSUNITS și confirmarea cu Enter. Se va atribui valoarea 4 și se va confirma cu Enter. Apoi se vor putea utiliza în mod corespunzător opțiunile Copy/Paste to Original Coordinates.

Tot în configurație implicită, utilizarea butonului din dreapta al mouse-ului nu are efect de Enter (de repetare a ultimei comenzi). Pentru obținerea acestui efect la utilizarea butonului din dreapta al mouse-ului, în caseta de dialog Settings vor fi operate următoarele modificări, ca în imaginea următoare:

setari metrice BricsCAD Topocom 4.png

Încercați BricsCAD pe cont propriu, gratuit timp de 30 de zile și vedeți ce vă place cel mai mult in utilizarea BricsCAD®. Și dacă aveți întrebări, vă rog să ne trimiteți un e-mail la office@topo.com.ro

Spor la creativitate!

Publicat in data de 01 Sep 2020 | Distribuie articolul pe: