Noutati topocom

De ce randarea adaugă valoare modelelor CAD

Una dintre cele mai grele părți ale proiectării este prezentarea unui concept într-un mod pe care clientul îl poate înțelege. Deși poate fi ușor pentru aceia dintre noi care lucrăm cu CAD în fiecare zi, să ne imaginăm rezultatul final bazat doar pe un singur desen tehnic, A3.

După cum bine știm, BricsCAD este un motor CAD puternic, dar nu este destinația finală!

Explicarea conceptelor de design

Când vindeți ideea dvs. către un client, fie că este vorba de un design pentru un aparat expreso, un bloc de birouri sau o scenă, este important ca si clientul dvs. să poată vizualiza rezultatul final. Deși puteți avea ideea câștigătoare, dacă clientul nu o înțelege, nu vă va alege.

Adevărul trist este că oamenii sunt adesea mai ușor si rapid impresionați de randarile de înaltă calitate decât de abilitățile tehnice CAD de înaltă calitate ale prestatorului.

Desene tehnice

Aruncați o privire la acest design de bază de masă.

design 2D masa bricscad topocom.png

*deși este doar pur in scop informativ, este puțin probabil ca acest tip de desen să câștige vreo ofertă. Este dificil pentru client să vizualizeze rezultatul final, chiar și cu o vedere izometrică.

Cu toate că tâmplarul are tot ceea ce are nevoie pentru a începe treaba imediat, pentru clientul obisnuit nu este cel mai inspirat design. Este cel mai probabil ca acestuia să-i fie foarte greu sa-si imagineze produsul final.

Modele CAD 3D

Pentru a clarifica lucrurile, realizam un model 3D al mesei.

design 3D masa bricscad topocom.png *acest model ajută si ofera clientului o idee mai bună de ansamblu, dar este greu de perceput cum vor arăta materialele din produsul final.

După cum știm cu toții, un model 3D reusit poate oferi un mod minunat de a explica o idee. Într-adevăr, este un obicei des intalnit ca arhitecții să construiască modele ca macheta. Cu toate acestea, modelele CAD au un avantaj când vine vorba de simtul practic, nu costă nimic pentru randare, sunt ușor de modificat și nu pot fi stricate de catre un coleg mai putin indemanatic!

Acest model a oferit clientului o viziune mai bună despre cum va arăta produsul final, dar este încă puțin probabil să produca un răspuns emoțional sau să-l doreasca intr-adevar. Deci, să ducem modelul la nivelul următor și să adăugăm câteva materiale.

Adăugarea materialelor

Ca standard, BricsCAD vine cu o mulțime de materiale de randare, care vă pot ajuta să adăugați un realism modelelor dvs.

adaugare materiale unui model 3D bricscad topocom.png *adăugarea de materiale simple oferă o mai bună înțelegere a aspectului final.

Acum ca clientul va putea înțelege un pic mai multe despre materiale și cum ar putea arăta produsul final, să facem un pas mai departe cu rendarea.

Randare 2D

După ce ne-am creat modelul în BricsCAD, datorită formatului .dwg extrem de versatil si compatibil, îl putem exporta într-o mare varietate de pachete software și putem crea randări cu adevărat uimitoare.

randare 2d masa topocom briscad.png *modelul BricsCAD .dwg importat direct în spațiul de lucru Unreal Engine folosind Datasmith.

Există o mulțime de pachete software gratuite și open-source care vă permit să vă duceți proiectele la nivelul următor: Unreal Motor, Blender și Unity. Și, desigur, când vine vorba despre randare, integrarea BricsCAD Enscape nu trebuie uitată!

randare masa 3D topocom bricscad.png *trimiterea fișierului dvs. BricsCAD .dwg către un motor de redare le poate oferi alta perspectiva proiectelor.

Folosind Datasmith am putut importa fișierul .dwg nativ BricsCAD direct în Unreal Editor. Am adăugat apoi câteva materiale gratuite, open-source (dar puteți să le realizati și dvs.).

Videoclipuri cu randarea produsului

Dar ce faceți dacă mergeti mai departe și creați o imagine interactivă sau în mișcare a designului dvs. randat? Asta ar face ca proiectul sa aiba un atu in fata competiției. Cu BricsCAD Enscape Integration, se poate!

randare video masa 3D TOPOCOM Bricscad.gif *posibilitatea de a vizualiza designul final si cum ar putea arăta produsul în casa lor ar putea fi lucrul care va inchide vanzarea catre client.

Și, bineînțeles, dacă veti combina tehnologiile de randare cu VR și realitatea augmentată, nu există nicio limită la care puteți duce modelele dvs. BricsCAD!

Publicat in data de 11 May 2020 | Distribuie articolul pe: