Noutati topocom

13 sfaturi pentru a-ți accelera experienta alături de BricsCAD

Ultimele articole:
TOPOGRAPH10 STUDENT: Instrumentul esențial pentru Prelucrarea Datelor Topografice in mediul academic Intrebari frecvente BricsCAD Software cu Mentenanță Inclusă: Tipuri, Proces și Costuri Topograph & CADGen cu Mentenanta din 1.04.2024 Update Nou Aprilie 2024 - Topograph 10 cu Mentenanta & CADGen 3.0 cu Mentenanta Bibliografie pentru examinarea persoanelor fizice care solicită autorizare categoria B Licențierea BricsCAD simplificată: Alegerea planului potrivit pentru nevoile tale Optimizarea Costurilor în Afacerea Ta Prin Utilizarea Echipamentelor IT Refurbished Update Nou Septembrie 2023 - Topograph 10 & CADGen 3.0 Diferentele de caracteristici intre versiunile BricsCAD Domeniile de activitate in care se poate utiliza aplicatia Bricscad CADGen 3. Aplicatie completa pentru cadastru sistematic Generarea fișierelor ESRI SHP pentru Cadastru General Beneficiile Utilizării Aplicațiilor Cu Licență vs. Pericolele Aplicațiilor Fără Licență Topografia Digitală în Era Modernă: Cum Să Folosești Tehnologia pentru a Avea un Avantaj Competitiv Îmbunătățirea Proiectelor de Topografie și Cadastru Prin Utilizarea Stațiilor de Lucru Dell Profesionale și a Software-urilor Specializate Sugestii si recomandari la achiziționarea echipamentelor și softurilor necesare pentru autorizare ANCPI Generarea unui cod key pentru Microsoft Bing Maps Cum te poate ajuta o aplicație pentru topografie în activitatea de zi cu zi? 20 de lucruri despre licențierea software

Dacă te gândești să treci de la AutoCAD® la BricsCAD, chiar și cu o experiență minimă în AutoCAD®, tranziția este ușoară și fără bătăi de cap. BricsCAD funcționează aproape la fel ca și AutoCAD® și suportă mai mult din aceeași funcționalitate, incluzând aici Xref-uri, crearea de schițe, sheetset-uri, atașarea/importarea de PDF-uri, etc. Sfaturile și indicațiile te vor ajuta să grăbești tranziția și oferă familiaritate și informații despre câteva dintre caracteristicile mari și unice din BricsCAD.

1 Profilul Drafting

Începe BricsCAD cu Profilul Drafting. Profilul Drafting folosește spațiul de lucru Drafting, pentru a complementa interfața AutoCAD® implicită. Poți schimba profile foarte ușor data viitoare când deschizi programul BricsCAD sau prin comanda PROFILEMANAGER.

drafting bricscad topocom.jpg

2 Personalizează

Personalizează elementele interfaței utilizatorului, cum ar fi bara de comenzi și barele de unelte, folosind comanda CUSTOMIZE(CUI), similar cu AutoCAD®. La fel ca și în cazul AutoCAD®, poți încărca personalizări existente. Și, în BricsCAD, poți chiar să gestionezi personalizările individual. Identifică ușor ce a fost adăugat, modificat sau șters și alege pe care vrei să le păstrezi sau restaurezi la varianta implicită.

personalizare briscad topocom.jpg

3 Uneltele New/Open/Save/SaveAs

Accesează uneltele New/Open/Save/SaveAs din mai multe locații inclusiv bara de unelte din partea superioară a ferestrei aplicației sau scriind în linia de comandă, ca și în cazul AutoCAD®. Vei observa că BricsCAD creează, deschide și salvează în format .dwg nativ. Funcționează fără probleme cu fișierele tale existente .dwg, .dwt, și .dxf files incluzând cel mai recent format .dwg dar și formatele din Release 11 (.dwg) și Release 9 (.dxf).

briscad save as topocom.jpg

4 Comenzi și opțiuni

Introdu comenzile și opțiunile în fereastra de comandă din josul spațiului de lucru. Pe măsură ce începi să scrii, BricsCAD populează automat lista cu comenzile posibile. Suportă de asemenea și căutarea de la mijlocul comenzii. Vei afla că multe dintre comenzile tale preferate și cele mai comune comenzi sunt similare, dacă nu cumva chiar identice cu cele din AutoCAD®. De exemplu, comenzile standard cum ar fi; LINE (L), CIRCLE (C), COPY (CO) și, DISTANCE (Di), MATCHPROP (Ma) funcționează așa cum te-ai aștepta. Multe dintre scurtături, cum ar fi Ctrl+1 pentru Properties, F3 pentru Snap și Escape, de asemenea funcționează.

comanda entry bricscad topocom.jpg

5 Quad-ul

Selectează entități și dă click dreapta pentru a accesa unelte relevante din cursorul inteligent Quad. Te poate ajuta la eficientizarea procesului de proiectare și desen. Dacă încă nu vrei să experimentezi cu Quad, îl poți dezactiva din bara de stare. La fel de ușor, activează-l când vrei să lucrezi cu el.

quad bricscad topocom.jpg

6 Meniuri click dreapta

Selectează entități și apasă click dreapta pentru a accesa meniurile tradiționale cu care te-ai familiarizat deja în AutoCAD®.

meniuri click dreapta briscad topocom.jpg

7 Manipulatorul

Ține apăsat butonul click stânga puțin mai mult decât de obicei atunci când selectezi o entitate pentru a accesa cu ușurință Manipulatorul. Nu va fi afișat decât după ce iei degetul de pe click. Poți muta, copia, roti, mări și oglindi entitatea selectată dând click pe diferite părți ale Manipulatorului. Poți chiar copia (C) sau repeta (R) entitatea pe măsură ce o manipulezi. Acest lucru funcționează și pentru selectarea sub-entităților apăsând pe Ctrl în timpul selecției.

manipulator briscad topocom.jpg

8 LAYOUTMANAGER

În plus față de metodele obișnuite pentru schimbarea între tab-urile de Model și Layout, poți folosi Layout Manager. Accesează-l din pictograma din stânga tab-ului de Model sau prin comanda LAYOUTMANAGER. În Layout Manager, poți adăuga, șterge, aranja sau schimba ușor între scheme.

LAYOUT-MANAGER briscad topocom.jpg

9 Drawing Explorer

Folosește Drawing Explorer pentru a crea și edita stiluri și conținut definit de desenul tău. Acest lucru include Text, Dimension și Table styles, Linetypes, Blocks și multe altele. Accesează Drawing Explorer cu comanda EXPLORER sau folosește butonul Drawing Explorer de sus din bara de unelte. Selectează tipul conținutului din stânga. Comenzile familiare, cum ar fi STYLE, DDIM, LINETYPE, și LAYER deschid automat Drawing Explorer cu tipul de conținut relevant ales.

DRAWING-EXPLORER briscad topocom.jpg

10 Blocuri

Creează definiri ale blocurilor folosind comanda BLOCK pentru a accesa câmpul de dialog Block Definition, aproape la fel cum făceai și în AutoCAD®. Poți de asemenea să creezi și gestionezi definiri ale blocurilor folosind Drawing Explorer. Aici, poți vedea câte blocuri sunt adăugate și alte proprietăți folositoare.

blocuri briscad topocom.jpg

11 Layers

Vezi, creează și modifică layere în Drawing Explorer (comanda LAYER) sau într-un panou de Layere separat care poate rămâne deschis în timp ce lucrezi la desenul tău. Poți deschide panoul de Layere din unealta Layers din bara de comenzi din Home (comanda LAYERSPANELOPEN).

layers briscad topocom.jpg

12 Panoul pentru atașare

Atașează și gestionează fișiere cu referințe externe cum ar fi .dwg, .fpg, PDF, și Point Cloud în panoul Modeless Attachments (comanda ATTACHMENTSPANELOPEN). Ca și în cazul managerului de Referințe externe din AutoCAD®, panoul de atașare poate rămâne deschis în timp ce folosești alte comenzi.

atasamente bricscad topocom.jpg

13 Panoul de structură

Panoul de structură (comanda STRUCTUREPANEL) oferă o vedere de ansamblu asupra entităților ce țin de desen. Este un mod ușor și rapid de a alege categoriile sau entitățile individuale și apoi să le afișezi, ascunzi, izolezi sau mărești.

structura bricscad topocom.jpg

Publicat in data de 29 Dec 2019 | Distribuie articolul pe: