Noutati topocom

Update Nou Septembrie 2023 - Topograph 10 & CADGen 3.0

Ultimele articole:
TOPOGRAPH10 STUDENT: Instrumentul esențial pentru Prelucrarea Datelor Topografice in mediul academic Intrebari frecvente BricsCAD Software cu Mentenanță Inclusă: Tipuri, Proces și Costuri Topograph & CADGen cu Mentenanta din 1.04.2024 Update Nou Aprilie 2024 - Topograph 10 cu Mentenanta & CADGen 3.0 cu Mentenanta Bibliografie pentru examinarea persoanelor fizice care solicită autorizare categoria B Licențierea BricsCAD simplificată: Alegerea planului potrivit pentru nevoile tale Optimizarea Costurilor în Afacerea Ta Prin Utilizarea Echipamentelor IT Refurbished Update Nou Septembrie 2023 - Topograph 10 & CADGen 3.0 Diferentele de caracteristici intre versiunile BricsCAD Domeniile de activitate in care se poate utiliza aplicatia Bricscad CADGen 3. Aplicatie completa pentru cadastru sistematic Generarea fișierelor ESRI SHP pentru Cadastru General Beneficiile Utilizării Aplicațiilor Cu Licență vs. Pericolele Aplicațiilor Fără Licență Topografia Digitală în Era Modernă: Cum Să Folosești Tehnologia pentru a Avea un Avantaj Competitiv Îmbunătățirea Proiectelor de Topografie și Cadastru Prin Utilizarea Stațiilor de Lucru Dell Profesionale și a Software-urilor Specializate Sugestii si recomandari la achiziționarea echipamentelor și softurilor necesare pentru autorizare ANCPI Generarea unui cod key pentru Microsoft Bing Maps Cum te poate ajuta o aplicație pentru topografie în activitatea de zi cu zi? 20 de lucruri despre licențierea software

În cadrul noului update, aplicațiile TopoGraph9.0 și TopoGraph10 includ următoarele îmbunătățiri și eliminări de erori:

● Aplicația de cadastru sistematic TOPOGRAPH10 a fost actualizată, în ceea ce privește modul de pregătire, adăugare de date și de export al fișierelor CGXML pentru imobilele cu enclave. Aceste modificări au fost impuse de apariția noii versiuni (1.0.0.7.) a aplicației oficiale GenerareCG. Potrivit noilor reguli impuse de ANCPI, la construcția imobilelor cu enclave se interzice utilizarea culoarului artificial de legătură (cu lățime) dintre enclavă și conturul exterior al imobilului. În manualul de utilizare al secțiunii de cadastru general din TOPOGRAPH10 a fost introdus, la pagina 5, un capitol nou denumit Reguli privind construcția poliliniilor pentru imobilele cu enclave. În cadrul acestui capitol sunt descrise detaliat regulile geometrice obligatorii pentru construcția acestor imobile, fiind prezentate două exemple (pentru o enclavă și pentru 3 enclave), ca în figura de mai jos:

1.png

Astfel, în cazul unui imobil cu enclave, la adăugarea datelor cu comanda [F21. Adaugare/Editare date imobil], dacă sunt identificate vertexuri duble, programul va afișa o casetă de dialog de confirmare:

vertexuri dube Topograph TOPOCOM.png

Din punct de vedere geometric, imobilele cu enclave sunt singurele care pot avea puncte duble, spre deosebire de imobilele (poliliniile) fără enclave, care trebuie să conțină puncte de contur (vertexuri) unice. Noile reguli geometrice impuse permit determinarea în mod corect a suprafeței imobilului cu enclave și respectarea topologiei de la nivelul întregului sector cadastral. De asemenea, fișierele CGXML vor fi valide din punct de vedere geometric și se vor putea deschide și salva cu noua versiune (1.0.0.7.) a aplicației GenerareCG.

● Pentru aplicația de cadastru sistematic TOPOGRAPH10, comanda [F21. Adaugare/Editare date imobil] a fost modificată prin amplasarea în caseta de dialog principală a 4 controale (butoane-imagine) noi, ca în imaginea următoare (cele evidențiate cu roșu):

3.png

Noile controale permit modificarea ordinii înscrierilor din partea a 2-a sau a 3-a a cărții funciare, prin ridicarea sau coborârea cu un rând a unei înscrieri selectate. Se va acorda atenție la utilizarea acestor noi opțiuni. Se menționează că înscrierile trebuie introduse obligatoriu în ordinea cronologică a actelor de proprietate sau posesie.

● Pentru aplicația de cadastru sistematic TOPOGRAPH10, comanda [F21. Adaugare/Editare date imobil] a fost modificată în privința articolelor ce pot fi importate dintr-un fișier CGXML (în cazul selecției unui imobil fără date asociate). Astfel, la acționarea butonului-imagine privind elementele ce pot fi importate dintr-un fișier CGXML (cel evidențiat cu verde în imaginea anterioară), a fost introdus un articol nou, conform casetei de dialog următoare:

datele individuale Topograph.png

Noul comutator introdus permite importul (sau nu) al datelor specifice unităților individuale dintr-un fișier CGXML, în cazul contrucțiilor de tip condominiu. Dacă la importul efectiv al fișierului CGXML (în condițiile în care noul comutator a fost bifat) au fost deja introduse unități individuale, programul va afișa o casetă de avertizare privind suprascrierea acestora sau de renunțare la operația de import.

● Pentru aplicația de cadastru sistematic TOPOGRAPH10, la generarea fișierelor CGXML cu comenzile F25 sau F22, în unele situații a fost identificată o eroare de scriere (în fișierele CGXML sau anexe) a prenumelor persoanelor fizice (prin adăugarea în textul prenumelor a unor caractere suplimentare de tip punct). Această eroare survenea doar în cazul persoanelor fizice cu același nume și același prenume, cu sau fără CNP-uri identice. Începând cu noul update, această eroare a fost eliminată.

● Pentru aplicația de cadastru sistematic TOPOGRAPH10 instalată (doar) sub AutoCAD, în cazul imobilelor cu numere CADGEN compuse din mai mult de 10 cifre s-au identificat erori la generarea fișierelor CGXML și a livrabilelor textuale (registre, opis, fișe). Utilizarea unor numere CADGEN (din 14 caractere) e o practică specifică lucrărilor de întabulare sistematică a fondurilor forestiere (unde la stabilirea numerelor CADGEN se folosesc codurile SIRUTA + numerele UP-urilor + numerele UA-urilor etc). Începând cu noul update, această eroare a fost eliminată.

● Pentru aplicațiile de cadastru TOPOGRAPH9.0 și TOPOGRAPH10, la generarea unui tabel recapitulativ al încăperilor cu comanda [F9. Tabel incaperi], a fost introdusă o opțiune nouă ce permite salvarea datelor încăperilor introduse într-un fișier cu extensia csv. Opțiunea este utilă în cazul în care unitatea individuală pentru care se dorește inserarea tabelului recapitulativ conține un număr mare de încăperi. Astfel, după selecția conturului unei încăperi, în caseta de introducere a datelor acesteia a fost amplasat un buton nou care permite generarea unui fișier csv al tuturor încăperilor introduse până la acel moment, ca în caseta de dialog următoare:

fisier incaperi csv Topograph Topocom.png

După acționarea noului buton Salveaza fisier csv încăperi programul va afișa o casetă de dialog pentru alegerea locului fișierului csv, propunând denumirea implită: DateIncaperi.csv.

La fiecare apelare a comenzii [F9. Tabel incaperi], începând cu noul update, programul va afișa o casetă de dialog nouă ce permite pornirea selecției încăperilor (când se începe cu o nouă unitate individuală) sau utilizarea unui fisier csv al încăperilor existente (când se dorește preluarea datelor introduse într-o etapă anterioră și continuarea selecției), ca în imaginea următoare:

6.png

Publicat in data de 10 Sep 2023 | Distribuie articolul pe: