Noutati topocom

Instrucțiuni de instalare și setări metrice recomandate pentru BricsCAD PRO V22 (Windows)

Sistem de operare:

● Windows 11 (x64)

● Windows 10 (x64)

● Windows 8.1 (x64)

Procesor minim:

● Intel® Core™ i5

● AMD Ryzen™ 5

● 2.5 GHz sau mai mare

Procesoare recomandate:

● Intel® Core™ i7

● Intel® Core™ i9

● AMD Ryzen™ 7

● AMD Ryzen™ 9

● 3.0 GHz sau mai mare

Spațiul minim pe disc:

● 2GB pentru BricsCAD Ultimate. Se recomandă utilizarea unităților de stocare de tip SSD atât pentru BricsCAD cât și pentru Windows.

Cerințe minime monitor și placa grafică:

● Monitor cu o rezoluție minimă de 1920 x 1080 True Color și placă grafică cu minim 1 GB VRAM Recomandări pentru monitor și placa grafică:

● Monitoare multiple cu o rezoluții de 3840 x 2160 (4k) și placă grafică PCIe® w/GPUs cu minim 4GB VRAM

ATENȚIE! PENTRU ACTIVAREA PROGRAMULUI TREBUIE SĂ FIŢI CONECTAT LA INTERNET!

Se lansează BricsCAD (din scurtătura de pe desktop), iar apoi din caseta de dialog BricsCAD Launcher se alege Activate license. Apoi, în caseta de dialog Bricsys License Manager veţi introduce codul înscris pe Certificatul de Licenţă.

BricsCAD License Manager TOPOCOM.png

În caseta de dialog BricsCAD Launcher se aleg unitățile de măsură Metric și se apasă butonul 2D Drafting. Se recomandă și bifarea comutatorului Don’t show again, ca în imaginea următoare.

BricsCAD Launcher TOPOCOM.png

EFECTUAREA SETĂRILOR METRICE

După lansarea programului, pentru setările metrice se va alege ca tip de șablon (template) Default-mm ca în imaginea următoare.

SETARI METRICE BRICSCAD TOPOCOM.png

Se tastează butonul New drawing iar apoi, din partea superioară a ecranului se acționează iconița Settings..., ca în imaginea de mai jos.

BricsCAD settings TOPOCOM.png

Apoi, în caseta de dialog Settings se operează setările din zona Property units, ca în caseta de mai jos (se debifează toate comutatoarele de proprietăți ale unităților de măsură).

BricsCAD settings TOPOCOM1.png

Aceste setări sunt identice cu cele implicite din programul AutoCAD și permit afișarea corectă a mărimilor pentru lungimi și suprafețe (în metri și respectiv metri pătrați). Totodată, în caseta (opțională) Properties a entităților nu se vor afișa sufixele pentru metri sau metri pătrați.

De asemenea, efectuarea acestor setări va permite utilizarea corespunzătoare și a opțiunii Paste to Original Coordinates din meniul Edit al programului. În configurație implicită, la prima rulare a programului BricsCAD V22, meniurile derulante pul-down nu sunt vizibile. Pentru afișarea acestora se va tasta comanda MENUBAR și se va atribui valoarea 1 (ON), sau din zona din dreapta-jos a ecranului se efectuează click-dreapta cu mouse-ul pe controlul denumit Drafting. Apoi, din caseta derulantă se alege Drafting (toolbars) ca în imaginea următoare.

drafting toolbars bricscad topocom.png

În cazul unor desene mai vechi, în care utilizarea opțiunii Paste to Original Coordinates duce la rezultate incorecte, va trebui respectată următoarea regulă:

Atât în desenul-sursă, cât și în desenul-destinație se va seta variabila de sistem INSUNITS pe valoare 4. Setarea acestei variabile de sistem se face prin tastarea la promtul de comandă a cuvântului INSUNITS și confirmarea cu Enter. Se va atribui valoarea 4 și se va confirma cu Enter. Apoi, se vor putea utiliza în mod corespunzător opțiunile Copy/Paste to Original Coordinates.

Tot în configurație implicită, utilizarea butonului din dreapta al mouse-ului nu are efect de Enter (de repetare a ultimei comenzi). Pentru obținerea acestui efect la utilizarea butonului din dreapta al mouse-ului, în caseta de dialog Settings vor fi operate următoarele modificări, ca în imaginea următoare:

settings in Bricscad V22 topocom.png

Publicat in data de 01 Nov 2021 | Distribuie articolul pe: